VANLIGA FRÅGOR

 

OM ALABANZA

Vilka är och vad gör Alabanza?

Kort och gott kan man säga att Alabanza är ett företag som hyr ut billiga förråd, ”self storage”. Dels drive in-förvaring men även vanliga inomhusförråd till ett mycket konkurrenskraftigt pris.
Alabanza grundades 2008 och har länge arbetat för att, till skillnad från många av våra konkurrenter, prissätta self storage i en nivå som är rimlig. Du ska inte behöva vara höginkomsttagare för att ha råd att hyra ett förråd.

 

 

PRISER

Vad gör ni för att hålla nere priserna?

Våra anläggningar ligger inte mitt i städerna där de finns belägna, utan strax utanför. Det gör att våra egna fasta kostnader kan dras ner ganska mycket varje månad jämfört med om vi hade haft förvaring i innerstan. Vi arbetar också mycket med digitalisering för att kunna ha så effektiva processer som möjligt, det hjälper också till att sänka våra kostnader.

 

Kan jag få rabatt hos er?

Ibland genomför vi kampanjer som är kopplade till vissa rabatter och ibland delar vi ut rabattkoder tillsammans med våra partners. Det enklaste sättet för dig att hålla dig uppdaterad är genom att följa vår Facebooksida!

 

Vad ingår i priset?

Det som ingår i pris är endast hyran, försäkring av innehållet ingår ej.

 

Vad ingår inte i priset?

Försäkring och lås ingår ej.

 

Måste jag betala en deposition när jag hyr förråd av er?

Nej, det krävs däremot en godkänd kreditupplysning.

 

Hur bestämmer Alabanza sina hyrespriser?

Hyrespriset bestäms av flera faktorer:

  • Anläggning: Var den är belägen osv.

  • Storlek på förrådet.

  • Förrådsegenskaper, såsom exempelvis värme.

 

Kan jag få rabatt hos er?

Ibland genomför vi kampanjer som är kopplade till vissa rabatter och ibland delar vi ut rabattkoder tillsammans med våra partners. Det enklaste sättet för dig att hålla dig uppdaterad är genom att följa vår Facebooksida!

 

 

ANLÄGGNINGAR

Vart i Sverige har ni anläggningar?

Vi har för närvarande anläggningar i Stockholm, Göteborg, Dalarna och Sundsvall men växer hela tiden. Om du inte bor i någon av dessa regionerna och vill hyra förrådscontainrar till din eller ditt företags egen mark så kan du göra det via vår systersajt hyracontainer.se.

Kan jag hyra en förrådscontainer från er för att ha på min egen mark?

Ja, visst kan du göra det! Det här är ett vanligt behov och det gör du enklast via vår systersajt hyracontainer.se.

Du kan få mer information om hur detta går till genom att ta del av informationen på denna sida på Alabanza.se.

 

 

FÖRRÅD & FÖRVARING

Hur gör jag för att hyra ett förråd?

Vad kul att du är intresserad av att hyra ett förråd hos oss! Det enklaste sättet att göra det på är genom att klicka på ”Lediga förråd” i menyraden högst upp på sidan. På startsidan kan du även söka efter ett förråd nära dig. Du är även alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst via telefon, 0771 - 40 00 40, eller e-post, contact@alabanza.se.  

 

Hur mycket rymmer ett förråd?

En kvadratmeter rymmer ca 15 flyttkartonger.

 

Hur vet jag hur stort förråd jag behöver?

Storleken på förråd kan såklart skifta en del beroende på hur mycket du behöver förvara, och hur skrymmande sakerna du vill förvara är. Däremot finns det några riktlinjer för hur stort förråd du behöver, baserat på antalet rum som boendet är:

1 rok: 4 – 6 kvm
2 rok: 6 – 10 kvm
3 rok: 8 – 12 kvm
5 rok: 10 – 20 kvm

Du kan också tänka att ett förråd på 7 kvm rymmer ca 100 normalstora flyttkartonger och att ett förråd på 14 kvm rymmer ca 200 normalstora kartonger.

 

Vad är ett kallförråd?

Ett kallförråd är helt enkelt ett förråd utan isolering eller uppvärmning. Det betyder alltså inte att förrådet aktivt temperaturregleras för att hålla en låg temperatur.

 

Vad kan jag förvara i ett förråd utan isolering (kallförråd)?

Även om det kanske känns lite konstigt så kan du förvara nästan vad som helst i ett kallförråd och man skulle kunna jämföra det med att förvara möbler och prylar i ett privat garage utan uppvärmning. Det här betyder att du kan förvara i princip ett helt hem i ett kallförråd, förutom känsliga antika möbler, möbler med träfanér och oljemålningar.

Det finns inget skäl till oro, men om du trots allt känner dig orolig så kan du alltid lägga in en fuktslukare i förrådet; till exempel en torrboll som kostar ca 70 kronor.

 

Hur öppnar jag en förrådscontainer?

Det kanske känns lite ovant för vissa, men det är verkligen superenkelt att öppna en dörr till en förvaringscontainer!

Du ska alltid öppna den högra dörren först. Du börjar med att lyfta bort hasparna över handtagen, för att sedan lyfta upp och vrida om de båda handtagen tillsammans åt vänster. På Youtube finns det en 1 minut lång film som visar hur du enklast går tillväga.

 

Finns det risk för fukt eller frost?

I våra inomhusförråd är det normala temperaturer för förvaring, där är luftfuktigheten stabil. I våra kallförråd (så kallade drive-in förråd), är det fluktuerande luftfuktighet. Du bör inte förvara tex vätskor eller fanerade eller stoppade möbler i kallförråd en längre tid.

 

 

SÄKERHET

Är anläggningen övervakad?

Ja, anläggningen övervakas både elektroniskt samt genom besök av kontrakterad personal.

 

Vilka har tillträde till anläggningen?

Bara Alabanzas kontrakterade kunder, personal och underleverantörer hos Alabanza samt väktare har tillgång till anläggningen.

 

Är det säkert att förvara saker hos er?

Alabanzas anläggningar övervakas fysiskt och elektroniskt genom ronderande väktare, kameraövervakning, larm och grindar. Det ser olika ut på våra anläggningar beroende på behov.

 

Hur låser jag mitt förråd?

Du använder ett vanligt hänglås. Vi rekommenderar ett klass 3-4 hänglås.

 

Jag har tappat nyckeln till mitt förråd. Vad ska jag göra?

Kontakta oss så hjälper vi dig. Det är absolut förbjudet att själv klippa upp sitt hänglås.

 

 

BOKNING

Hur bokar jag ett förråd hos er?

Du bokar förrådet via vår hemsida www.alabanza.se eller så kan ni få hjälp av oss på kundtjänst, ring 0771-400040 eller maila till contact@alabanza.se.

 

Kan jag ändra i min bokning?

Absolut, ring oss eller mejla oss så löser vi det

 

Kan jag avbeställa min bokning?

Om ni inte redan har flyttat in i förrådet så kan ni avbeställa det utan kostnad. Om det har passerat tillträdesdagen så behövs det sägas upp och då gäller en kalendermånads uppsägningstid.

 

 

TILLTRÄDE

När får jag tillgång till mitt förråd?

När du fullföljt den enkla bokningsprocessen så kommer du att få en bekräftelse skickad från oss till din e-postadress (glöm inte att kika i skräpposten). Dagen innan du får tillträde till förrådet kommer ytterligare ett mail skickas till dig med information om hur du kommer in genom anläggningens grind, vilket nummer du har på förrådet och en karta för anläggningen.

 

När har jag tillgång till mitt förråd?

Alabanzas anläggningar är öppna 05.30-22.30.

 

 

BETALNING

Hur betalar jag mitt förråd?

Du kan välja att betala med ett kreditkort eller via faktura. Vid betalning debiterar vi hyran i förskott, antingen med en dragning den 25:e dagen varje månad om du valt kreditkort, eller med 20 dagars betaltid om du valt faktura som betalningsalternativ.

Mot en extra avgift kan du självfallet få din faktura via post direkt till din brevlåda, men du kan även få fakturan via mail eller betala den via autogiro. Avgiften som tas ut vid pappersfaktura tas ut för att täcka de administrativa kostnader som tillkommer vid hantering av betalningar på detta sättet.

 

Hur ansluter jag till autogiro?

Antingen gör du det direkt via din bank, eller så fyller du i autogiroblanketten och skickar den till info@alabanza.se. Du kan tyvärr inte signera online så vänligen printa och ta ett foto av blanketten eller scanna in.

Blanketten för autogirobetalningar kan du hitta här nedanför:

Blankett autogiro

 

 

UPPSÄGNING

Hur gör jag för att säga upp mitt förråd?

Vad tråkigt att du överväger att säga upp ditt förråd. Om du har ett avtal med utlöpt bindningstid så förlängs avtalet automatiskt en månad framåt i taget fram tills att förrådet sägs upp. Vi har en kalendermånads uppsägningstid, och uppsägningen ska ske skriftligt till info@alabanza.se. Om du har frågor kring uppsägningen kan du alltid kontakta vår kundtjänst.

 

Hur lång uppsägningstid har ni?

Om man saknar bindningstid på avtalet så är det en kalendermånads uppsägningstid på sitt hyresavtal. Uppsägningen måste göras skriftligt via mail eller Mina Sidor för att vara giltig. Muntliga uppsägningar accepteras ej.

 

 

UTFLYTT

Jag vill flytta ur mitt förråd. Hur gör jag?

Kontakta oss först via mail med en uppsägning. Därefter har ni en kalendermånad på er att tömma ert förråd.

 

Kan jag lämna saker jag inte behöver?

Nej, lämnas det kvar saker i förrådet efter att ska ha tömts så debiterar vi en städavgift samt tippavgift för hanteringen av det som har lämnats kvar.

 

Vad händer om jag inte flyttat mina saker på det bestämda datumet?

Om ni inte har flyttat ut inom den angivna tiden så förlängs avtalet med en månad till.