banner_image

Typer av förråd

Att välja förråd

När man har kommit fram till att det finns behov av att hyra förråd så kommer nästa fråga; vad finns det för förråd? Och vilket förråd behöver jag?

Vi erbjuder olika typer av förråd att hyra som passar för olika ändamål.

Kallförråd

Ett kallförråd är ett oisolerat förråd där det går utmärkt att förvara saker som inte är känsliga för fukt, kraftiga temperatursvängningar eller kyla. Här kan du förvara det som du annars skulle ha förvarat i exempelvis ett privat garage.

I ett oisolerat förråd passar det utmärkt att förvara olika typer av verktyg eller fordon. Även resväskor, grill, bildäck, barnvagnar och virke går bra att förvara här.

Du ska vara försiktig med att förvara textilier i ett oisolerat förråd, då det finns risk att det bildas fukt och mögel. Ett tips är att inte låta lådor i wellpapp stå direkt på det kalla golvet eftersom det är en miljö perfekt för fukt att bildas i.

Ett kallförråd är ofta billigare än ett varmförråd då det inte kräver uppvärmning, det kan skilja flera tusenlappar per år i kostnad.

Varmförråd

Ett varmförråd kan också kallas ett isolerat förråd. Här ska temperaturen aldrig gå under 12 grader. Både graderna och luftfuktigheten regleras i dessa förråd.

Ett isolerat förråd är därmed ultimat för att förvara din elektronik, kläder, julpynt eller annat som är känsligt för häftiga temperaturskiftningar eller fuktighet.

Denna typ av förråd ligger oftast inne i en byggnad och kostar lite mer än att hyra ett kallförråd, men det kan det ju vara värt när det handlar om känslig elektronik, mormors stoppade möbler eller värdefull konst.

Drive-in förråd

Våra kallförråd kallar vi drive-in-förråd eftersom du har möjlighet att köra bilen riktigt nära ditt förråd vilket underlättar oerhört vid flytt av stora, tunga eller otympliga saker.

Fortfarande osäker på vilket förråd som passar bäst för dig?

Testa vår kalkylator som berättar vilket förråd som är bäst för just ditt ändamål!

Kontorsförråd

I Åkersberga erbjuder Alabanza kontorsförråd på Rallarvägen 45. Här har du möjlighet att hyra lagerförvaring med direkt anslutning till en temporär arbetsplats, med tillgång till både toalett och pentry på anläggningen.

Parkering, internetuppkoppling och städning av allmänna utrymmen ingår. Lokalerna är larmade, kameraövervakade och centralt placerade mitt i Åkersberga. Läs mer och boka ditt kontorsförråd idag

Se lediga förråd