Vi jämför priser med våra största konkurrenter

Att jämföra priser mellan olika uthyrningsföretag är inte helt enkelt eftersom det finns många faktorer att väga in. Flera aktörer frestar med erbjudanden som: ”1 krona i hyra första månaden” eller ”50 % på priset första två månaderna”, men blir det verkligen billigare i det långa loppet? Vi har kollat på tre av våra största konkurrenter och jämfört deras priser med våra för att du ska kunna känna dig säker på att du valt det mest kostnadseffektiva förrådsalternativet.

 

UTHYRNING AV STANDARDFÖRRÅD I STOCKHOLMSOMRÅDET

Vi jämförde förrådsuthyrning i Stockholmsområdet i liknande storlek, 5-7 kvm stora inomhusförråd, vilket kan sägas vara en genomsnittlig storlek för ett standardförråd. Det geografiska läget kan såklart vara viktigt att ta i beaktande vid val av uthyrningsfirma och generellt är priserna högre desto mer centralt förrådet är beläget. Vi har jämfört förråd i närliggande områden, strax utanför Stockholm. Ett 7 kvm stort varmförråd hos Alabanzas anläggning i Åkersberga kostar 810 kronor i månaden och alltså 9 720 kronor om året. Kan konkurrenterna slå det? Låt oss se efter!

 

KONKURRENT 1: SHURGARD – 77 % dyrare – Ej uppvärmt

Konkurrent 1, som är bland de största förrådsuthyrningsaktörerna, erbjuder precis som vi på Alabanza förråd i Åkersberga utanför Stockholm. Förrådet ligger på markplan och är ventilerat. Att hyra ett inomhusförråd om 6 kvm genom Konkurrent 1 kostar 748 kr första månaden, därefter ligger månadshyran på 1495 kronor/månad. På tolv månader blir det en totalkostnad på 17 192 kr. Att hyra av Shurgard är alltså 77 % dyrare än att hyra av oss.

 

KONKURRENT 2: PELICAN – 64 % DYRARE

Konkurrent 2, även det en stor aktör, erbjuder 6 kvm stora uppvärmda inomhusförråd i Täby. Här ligger priserna på 725 kr/månad de första två månaderna, därefter stiger månadshyran till 1 449 kr/månad. På tolv månader innebär det en total hyreskostnad på 15 940 kr, hela 64 % eller 6 220 kronor dyrare än att hyra ett motsvarade förråd av oss på Alabanza!

 

KONKURRENT 3: 24 STORAGE – 58 % DYRARE

Konkurrent 3, som erbjuder förrådsuthyrning i Vallentuna har uppvärmda förråd på 6 kvm stora på markplan. Anläggningen i Vallentuna är den i jämförelsen som med längst avstånd från Stockholm. Förråden är larmade och övervakade. De två första månaderna ligger hyran på 700 kr, därefter stiger den till 1 399 kr. Totalt blir det en årskostnad på 15 389 kronor. Det är 58 % högre kostnad än årshyran hos oss på Alabanza.

 

VI ERBJUDER DET MEST PRISVÄRDA ALTERNATIVET

Genom att jämföra likvärdiga erbjudanden kan vi konstatera att vi har de mest konkurrenskraftiga priserna i jämförelsen. Är du intresserad av att hyra trygg och säker förvaring till budgetpris? Då är vi det självklara valet. Du kan boka ett förråd här eller kontakta oss på telefon 0771 40 00 40 och mail contact@alabanza.se, så hjälper vi dig!