Förvara dina saker under flytt

När du ska flytta är det många saker att tänka på. Förutom köpa och sälja ditt boende så ska du packa ner och upp hela ditt hem. Det kan även vara så att det blir ett glapp så att du inte får tillgång till ditt nya boende förens några månader efter att du har lämnat ditt gamla och då kan det vara bra att ha en plan för förvaring.

I den här artikeln tipsar vi om vad som är bra att tänka på när du ska ”mellanförvara” dina möbler under flytten oavsett om du väljer att magasinera eller att förvara hos en kompis. Något som är viktigt att tänka på oavsett är planering - för att få till en så smidig flytt som möjligt.

Planera din flytt

Vi vet att det kan vara mycket att göra runt din flytt och din att-göra lista kan kännas väldigt lång. Med planering kan du dra ner på stressnivån och få till mer genomtänkt packning och förvaring. Förutom att packa flyttlådor och möbler på ett smart sätt är det även bra att tänka på att ha tid för städning. Se till att boka ett förråd och magasinera dina möbler i god tid.

Det kan även vara bra att se över om du ska renovera ditt nya boende innan du flyttar in. Det kan då vara bra att ha möblerna magasinerade ett tag till för att slippa få färgfläckar eller damm. Då behöver du inte oroa dig över möblerna och kan köra all in på renoveringen.

För att se våra tillgängliga förråd, klicka här. 

Magasinera dina möbler

När du ska förvara dina saker så finns det olika alternativ. Du kan förvara hos en kompis eller hyra ett förråd där du förvarar dina möbler under flytten. Där kan du smidigt förvara dina möbler medan du flyttar och så länge som det passar dig, om det skulle dra ut på tiden. Supersmidigt!

Sortera innan flytt

En flytt blir ofta ett naturligt tillfälle att gå igenom och rensa bland dina saker. Ibland kan du hitta saker som du inte visste att du hade. Vissa saker är du kanske helt säker på att du vill ha med dig till ditt nya boende och andra saker är du mer tveksam över. När du flyttar kan det vara bra att packa det viktigaste i samma låda och mindre prioriterade ägodelar i en annan. På så sätt kan du hämta det du vill ha eller behöver i rätt takt och kanske behålla några lådor i magasinering även efter du har flyttat in i ditt nya boende.

Rätt storlek på förrådet

Om du väljer att förvara dina möbler och flyttkartonger i ett förråd blir nästa steg att välja storlek på förrådet. Det kan vara lite svårt att veta och uppskatta, därför har vi tagit fram en kalkylator så att du kan skaffa dig en uppfattning om vilket förråd som passar dig bäst. Där skriver du enkelt in hur mycket du har av alla möbler. 

Om du vill ha hjälp att prata förvaring så är du alltid välkommen att höra av dig till oss. Oavsett vilket alternativ du väljer så önskar vi dig stort lycka till med flytten!