6 stycken tips för er som ska flytta ihop!Glöm allt du lärt dig, ett plus ett blir inte alltid två! När två personer flyttar ihop blir två hem till ett, men detta betyder också att det oftast blir dubbelt så mycket prylar. Trots att du och din partner med största sannolikhet har dubbelt så mycket prylar som tidigare så betyder det inte att ni har dubblerat ert behov av möbler, som till exempel soffor och sängar.
 

Det här låter kanske lite krångligt, men egentligen är det ganska enkelt! Här listar vi 6 tips du och din blivande sambo ska tänka på när ni flyttar ihop.  

1. Hur vill ni inreda tillsammans?
Tidigare kunde du bestämma själv över vilka möbler och prylar du skulle ha hemma, men nu är ni två. Detta påverkar ju såklart vilka saker som får sin egen plats i ert nya hem. Tänk igenom och planera vad ni behöver, men också vad som passar bra ihop.

2. Vart ska ni förvara alla saker ni inte behöver just nu?
Det spelar ingen roll om en av er vunnit SM i Tetris. Oavsett hur ni vrider och vänder på det är det svårt att få plats med två stora soffor i ett vardagsrum - och om ni redan har en varsin kan det säkert vara svårt att välja vilken ni ska använda. Gör inte beslutet definitivt - förvara den ena soffan i ett förråd så länge, då har ni chans att ångra er eller kanske variera er!

3. Det är bådas möbler
Sudda ut "mitt och "ditt" - när ni bestämt er för vilka möbler ni vill ska flytta in i ert nya hem, då är det era saker tillsammans, och ”mitt” går snabbt över till att bli ”vårt”. Att flytta ihop med sin partner innebär tex. inte att den ena har fullt veto om tv:n, även om det kanske var hans eller hennes från början. 

4. Det kan vara mysigt att köpa nya saker tillsammans
Ska ni köpa nya saker? Självklart kan det, trots överflödet av prylar, vara kul att handla något nytt tillsammans med din partner. Att flytta ihop ska ju trots allt innebära att man skapar ett nytt hem tillsammans. Om gamla saker behöver göra plats för nya är self storage en bra lösning för separationsångesten när ni går och blir sambos.

5. Tänk på budgeten
Det är dyrt med stort boende och varje kvm kan betyda stor skillnad. Istället för att ha den där extra platsen för de saker ni kanske ändå inte använder - förvara dem i ett förråd som är betydligt mycket billigare per kvm!

6. Fira ordentligt!
Glöm inte att fira! Ni ska flytta ihop! Det är stort, fint och något ni säkert drömt om länge! Korka upp och njut av vad som ligger runt hörnet!

Som ett sista (och kanske bästa) flytta ihop-tips - glöm inte att goda förberedelser gör halva jobbet! Planera ordentligt och flytta era saker i tid då själva flyttdagen ofta är hektisk.


Då dessa tider går lite extra i kärlekens tecken så har vi valt att ta bort startavgiften just nu (värde 1000 kr)! Boka online direkt eller kontakta oss!

Se våra LEDIGA FÖRRÅD HÄR

Eller kontakta oss för OFFERT HÄR

Lycka till nu!
/Alabanza-teamet